Soep
51930liter

Totaal afgelegde afstand
331312km

Deelnemers
13589

Medailles
9861

Neem deel aan de challenge!

Loop of wandel 19km van 2 tot en met 10 mei om maaltijden te schenken aan zij die het het meest nodig hebben!
Het totale opgehaalde bedrag wordt overgemaakt aan de Robin Food organisatie.

Challenge terminé

COVID-19KM CHALLENGE

De context

Als gevolg van de Covid-19 crisis, hebben een groot aantal mensen weinig of geen middelen om hun familie eten te geven. De voedselbanken en andere sociale kruidenierswinkels streven ernaar om aan hun behoeften te voldoen. Maar dat volstaat niet altijd! De gebruikelijke sociale vangnetten dreigen af te brokkelen. Het is zeer belangrijk dat het maatschappelijk middenveld optreedt om hen te helpen.

Deze periode is ook zeer moeilijk voor de landbouwsector, die een aanzienlijke inkomensdaling heeft gekend en ook het delicate probleem van het voedseloverschot moet aanpakken. De leveringen aan de HORECA-sector zijn namelijk opgeschort. De producenten hebben ook dringend behoefte aan hulp bij het vinden van nieuwe distributiekanalen en het vermijden van het weggooien van hun voedsel in het licht van de dringende maatschappelijke behoeften. Ook hier kunnen we effectief handelen.

De Robin Food organisatie

Operatie Robin Food* heeft tot doel soep te leveren aan de meest behoeftigen. De eerste doelstelling is om ten minste 20.000 liter soep te produceren en te verdelen om de meest kwetsbare mensen in deze crisistijd te ondersteunen: de eenzamen, de daklozen, de arme gezinnen, etc. De tweede doelstelling is het bieden van nieuwe kansen aan een landbouwsector die in wanorde verkeert.

* De Robin Food organisatie is opgericht door de sociale onderneming "enVie" met de hulp van 4 waardevolle partners: EIT food, Rikolto, Riso VB en Depot Margot.

De challenge

De Covid-uitdaging bestaat uit het lopen of wandelen van 19 kilometer in één week tijd. De challenge begint op zaterdag 2 mei om 9 uur en eindigt op zondag 10 mei om 18 uur. Elke deelnemer wordt natuurlijk gevraagd om deze uitdaging dicht bij huis en met strikte inachtneming van de veiligheidsvoorschriften aan te gaan. Er wordt geen rekening gehouden met de prestaties. U mag het totaal van 19 kilometer in meerdere keren afleggen. Sommigen gaan de uitdaging aan om deze afstand in één keer te voltooien, anderen tellen de kilometers per dag geduldig bij elkaar op.

Voor een nauwkeurige afstandsmeting moet u de Strava-applicatie (gratis) op uw mobiele telefoon gebruiken (lees de procedure hieronder). Het gebruik van deze applicatie is niet verplicht om deze zaak te ondersteunen maar het stelt de organisatie in staat om de sportieve prestatie te valideren!

Meer info?

Klik hier!

Resultaten

Hieronder ziet u de huidige inschrijvingen.
U ontvangt per mail 1 persoonlijke link waarmee u uw gedetailleerde prestaties kunt bekijken en uw registratie aan uw Strava-account kunt koppelen.